Vakvrouwen met goede werkschoenen

Nieuws 0 comments

Nu de economische crisis ver achter ons ligt en steeds meer mensen iets aan hun huis willen laten verbouwen of aanbouwen zijn goede vakmensen zeer gewild. Als dame in de bouwwereld moet je wel sterk in je werkschoenen staan, want nog steeds zijn de meeste vaklui van het mannelijke geslacht. Dat vrouwen (minstens) net zo vakbekwaam zijn is voor velen gelukkig geen geheim meer. Er is alleen wel iets waar veel vrouwen in de bouw tegenaan lopen, namelijk het feit dat werkkleding, waaronder werkschoenen, veelal praktisch, veilig en niet charmant is. Gelukkig zijn er steeds meer vrouwvriendelijke opties verkrijgbaar.

Veilig aan je klus beginnen

Dames in de bouw weten dat regel nummer 1 in de bouw de veiligheid is. Niet alleen de locatie waar je werkt moet veilig zijn, ook je kleding speelt een belangrijke rol in je veiligheid. Met name goede werkschoenen zijn onmisbaar als je aan je klus begint. Vaak weet je niet precies wat de omstandigheden zijn op de locatie van je klus. Is het een open ruimte, of werk je op een vloer met een zeer veel oneffenheden? Als je goede werkschoenen draagt weet je zeker dat deze schoenen je tegen alle veelvoorkomende gevaren beschermen.

Werkschoenen met stalen neuzen en beschermende zolen

Waarin onderscheiden werkschoenen zich eigenlijk ten opzichte van normale schoenen? Zoals al eerder aangegeven garanderen deze schoenen je veiligheid tegen veelvoorkomende gevaren. Waar moet je dan zoal aan denken? Wanneer je in de bouw werkt is de kans dat er een (zeer) zwaar object op je voeten valt zeker aanwezig. En nog groter is de kans dat de vloer waarop je werkt bezaaid is met glas, spijkers en andere scherpe voorwerpen. Goede werkschoenen bevatten stalen neuzen en beschermende zolen, zodat je voeten goed beschermd zijn.
Steeds meer keuze in charmante schoenen
We kunnen dus concluderen dat het heel belangrijk is om je voeten met deze schoenen te beschermen. Toch vinden veel vakvrouwen het jammer dat ze er meestal nogal lomp en onvrouwelijk uit zien. Gelukkig is de tijd voorbij dat je je als vakvrouw praktisch moet kleden als een vakman. Met het groeiende aantal vakvrouwen is het voor producenten van werkschoenen steeds interessanter om schoenen te ontwikkelen die aansluiten bij de wensen van de vrouw. En dat houdt in dat er steeds meer keuze is in charmante, vrouwvriendelijke werkschoenen voor dames die zich goed staande weten te houden in de stoere bouwwereld.

Author Vrouwinzaken