Alles over de zeiljas voor de watersportende zakenvrouw

Nieuws 0 comments

Zeilen is een ideale sport om aan een team te werken als je dit op een jacht doet. Er zijn veel overeenkomsten. Iedereen heeft namelijk zijn taak en iedere taak vertegenwoordigd een essentiële rol in het geheel. Mocht je als zakenvrouw het zeilen op een jacht willen inzetten om aan de teamspirit te werken dan is een zeiljas vaak een onderdeel van je uitrusting. Maar waar let je op als je een zeiljas gaat selecteren? Er zijn best veel varianten en ook in de prijs zijn grote verschillen. In dit blog vertellen je graag meer over de zeiljas zodat dat onderdeel geen beletsel is voor een goede teamsessie. Lees snel verder.

Waarom een zeiljas?

Waarom specifiek een zeiljas en niet gewoon een andere waterdichte jas? De zeiljas heeft een aantal specifieke eigenschappen die maken dat het comfortabeler is om deze jas te dragen. Allereerst is het materiaal zo gemaakt dat het water en winddicht is, maar in veel gevallen wel ademend is. Zeker als je fysiek pittig aan de slag moet op een jacht dan is een beetje ademende stof belangrijk. Het zorgt ervoor dat je niet enorm gaat zweten, want dan is de toegevoegde waarde van een goede jas snel weg. Daarnaast heeft deze jas vaak een goed sluitende capuchon. Met vaak een cap die ervoor zorgt dat het buiswater niet veel in je gezicht en zeker niet in je jas terecht komt. Met een reguliere regenjas is dat vaak niet het geval. Die zijn veel meer gemaakt voor water wat van bovenaf op je terecht komt. In dit perspectief zie je dat de jas voor het zeilen ook een grote kraag heeft. Deze beschermt je tegen de wind in je nek, maar ook dat buiswater niet vanaf de achterkant in je nek terecht komt en je kleding alsnog nat wordt.

Wat heb ik nog meer nodig behalve een zeiljas?

Het weer is een bepalende factor om bovenstaande vraag te beantwoorden. Zit je op een groot jacht en zijn er rustige weersomstandigheden dan is een zeiljas alleen vaak voldoende. Voor de veiligheid is een zwemvest wellicht van belang. Soms zit deze in de jas verwerkt of je kunt een speciaal reddingsvest gebruiken die alleen opblaast als je in het water terecht komt. Er zitten speciale partronen in die als ze nat worden lucht produceren. Bij ruiger weer zijn zeillaarzen en de zeilbroek geen overbodige luxe. Zeillaarzen zijn ook belangrijk om voldoende grip op het jacht te hebben en zorgen ervoor dat er geen strepen komen.

Author Vrouwinzaken