Dit is hoe jij een succesvolle cursus kan opzetten

Nieuws 0 comments

Wanneer u van plan bent om één cursus te geven, of juist een hele reeks cursussen, is het van belang dat dit goed voorbereid wordt. Cursussen moeten leerzaam en interessant zijn om de aandacht van de mensen te behouden. Men is steeds meer op zoek naar vernieuwingen en originaliteit binnen de cursussen. Om daar aan te voldoen kan er ook goed gespeeld worden met de locatie waar de cursus plaatsvindt.

Een succesvolle cursus

Om een succesvolle cursus te geven en te organiseren hebben we een aantal tips voor u om de cursus zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

#1: De cursusleider

Een belangrijk eigenschap is dat van de cursusleider. Naast dat we er vanuit gaan dat de cursusleider voldoende kennis en expertise heeft, is het ook belangrijk dat diegene dit uitstraalt naar de mensen toe. Hoe komst de cursusleider voor de dag? Je kan bijvoorbeeld bepaalde kledingvoorschriften hanteren. Wat ook een mogelijkheid is om dit als mooi onderwerp voor een training te maken: ‘Hoe kom je goed voor de dag bij een cursus of sollicitatie?’

#2: De cursus zelf

Een andere belangrijke eigenschap is dat van de cursus. Is de cursus ontworpen volgens bewezen strategieën en principes? Wordt er een gastspreker uitgenodigd voor extra overtuiging en/of ervarenheid? Heeft de cursus genoeg handvatten om de cursist mee te nemen door de cursus heen? U kan uw cursus onderbouwen met onderzoeken en argumenten. Mensen zijn tegenwoordig erg gesteld op de feiten, daarom is het leuk om visueel bepaalde feiten te laten zien. Dit zorgt ervoor dat je de aandacht blijft houden wanneer er bijvoorbeeld bepaalde stof/materie gepresenteerd wordt.

#3: de locatie

Om de cursus in goede banen te laten verlopen, heeft u keuze uit verschillende trainingslocaties. Trainingslocaties zijn vaak centraal gelegen en goed bereikbaar vanuit het hele land. U kunt trainingslocaties makkelijk online vinden en online reserveren. Vaak zijn trainingslocaties van alle gemakken voorzien, denk hierbij aan gratis koffie en wifi. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de kleine details.

#4: Toepassen van de cursus

Een laatste belangrijke eigenschap is dat van de werkomgeving. Kunnen de cursisten de nieuwe kennis en vaardigheden toepassen in nieuw werk? Is er werk te vinden in dit vakgebied en vraagt de markt ernaar? U kunt tijdens het ontwikkelen van een cursus wel rekening houden met de markt waar veel vraag naar is en waar het aanbod al heel hoog in is. Hier kan u dan op inspelen en uw cursus succesvoller maken.

 

Author Vrouwinzaken