Hoe een zakenvrouw de verbouwing aanpakt

Nieuws 0 comments

Help mijn man klust

We kennen allemaal het programma, help mijn man is klusser! Elke week zitten duizenden mensen naar de buis te kijken hoe een of andere man die veel te veel vertrouwen heeft in zijn eigen kluscapaciteiten zijn hele familie gek maakt door constant het huis te verbouwen en meer schade aan te richten dan iets nieuws af te maken. Door dit programma denk ik dat menig vrouw redelijk in paniek schiet wanneer haar man beneden komt met zijn gereedschapskist. Desondanks kan het natuurlijk zeker voorkomen dat er daadwerkelijk een verbouwing moet gebeuren. In dit geval, als sterke zakenvrouw kun jij het beste het heft in handen nemen. In dit artikel bespreken we hoe je de leiding houdt over de verbouwing.

Planning en kosten

De eerste vraag bij elke verbouwing is natuurlijk of je het zelf kunt uitvoeren of dat je professionals nodig hebt. Zoals ik net zei is het natuurlijk helemaal niet ideaal als je man naar beneden komt en zegt alles zelf te gaan oplossen terwijl hij totaal geen klus ervaring heeft. Maar het is ook belangrijk je te realiseren dat een verbouwing veel geld kan kosten. Om die reden is het mogelijk verstandiger om toch een aantal zaken zelf aan te pakken. Over het algemeen zijn dingen zoals het weghalen van een niet-steunende muur of schilderen of zelfs stucwerk prima zelf uit te voeren. Maar wanneer er een grote verbouwing plaats vindt of bijvoorbeeld een dakrenovatie moet uitgevoerd worden is het noodzakelijk professionals.

Vakman inhuren

Wanneer je een vakman moet gaan inhuren is het handig om de prijzen te vergelijken. De kosten dakrenovatie bijvoorbeeld kunnen erg variƫren. Wanneer je een dragende muur wilt weghalen dan zul je een architect moeten inhuren. Architecten zijn over het algemeen erg duur dus als de verbouwing uit te voeren is zonder een architect is dit zeker aan te raden. Ook zul je een duidelijk budget en planning moeten opstellen waar je niet overheen gaat. In dit geval zul je ook zorgen dat de vakmensen die je inhuurt niet te veel kosten.

De planning is belangrijk omdat je er zeker van wilt zijn dat je weet wanneer het werk verricht kan worden. Over het algemeen worden de buren niet zo blij van een verbouwing in het weekend maar tegelijkertijd zul je als het werk doordeweeks wordt gedaan wel vaak vrij moeten nemen van je werk. In ieder geval is het belangrijk als zakenvrouw het overzicht te houden en dan kan je man zich gewoon storten op de klussen die hij hopelijk goed kan uitvoeren.

Author Vrouwinzaken