Zo creëer je een zakelijke look met een stoer randje

Advies 0 comments

Als ondernemer wil je altijd serieus genomen worden. Of je nu een vrouw of een man bent, een professionele uitstraling hoort bij een zelfstandige ondernemer. Regelmatig kiezen zowel mannen als vrouwen daarom voor de veilige optie. Een net pak of een elegant mantelpakje en je bent klaar. De dagen van de saaie kantoorlook zijn verleden tijd. Vandaag vertel ik hoe je moeiteloos een zakelijke look met een stoer randje kunt creëren. Zoals ze zeggen: the devil is in the details. Dus ben jij net als ik een zakenvrouw en wil je graag weten hoe ik deze look creëer met onder andere kleding van Philipp Plein? Lees dan snel verder!

Zakelijke kleding voor vrouwen

Niet veel mensen begrijpen dat de meningen over zakelijke kleding voor vrouwen sterk verdeeld zijn. Sommige bedrijven hebben zelfs hun eigen dresscode voor de zakenvrouwen op kantoor. Regelmatig moeten de vrouwen dan redelijk conservatief gekleed gaan. Heb jij als zakenvrouw een beetje speling wat betreft jouw outfit keuze? Dan kun je door wat stijlvolle details de zakelijke look naar een ander niveau tillen.

Het belang van de basis

De eerste stap voor zo’n zakelijke look met een stoer randje is het investeren in goede basiselementen. Voor een zakelijke outfit zijn de basisstukken onder te verdelen in een pantalon, een colbert en de pumps. Wanneer al deze items van goede kwaliteit zijn, heb je direct al een bepaalde uitstraling. Daarom is de basis van elke outfit zo belangrijk. Heb jij een versleten pantalon of verkleurde pumps? Dan is het hoog tijd om nieuwe basisstukken aan te schaffen.

Een stoer randje toevoegen

Zodra de basis in orde is, is het tijd om te praten over details. De zakelijke look is van nature erg saai en conservatief. Door simpelweg wat stijlvolle details toe te voegen, verander je de algehele uitstraling van de outfit. Het stoere randje voor een zakelijke look creëer je dus door stoere elementen toe te voegen. Persoonlijk ben ik erg fan van Philipp Plein. De accessoires van Philipp Plein zijn stoer, een tikkeltje brutaal en ergens toch nog elegant. Mijn zakelijke look combineer ik bijvoorbeeld met stoere pumps van Philipp Plein of een gave Philipp Plein handtas.

Afbreuk aan de zakelijke look

Pas echter wel op dat je niet te ver gaat in het toevoegen van dit soort stoere elementen. Er zijn een paar dingen die je in feite zoveel mogelijk moet vermijden. Doe je dit niet? Dan doe je afbreuk aan de zakelijke look. Zo moet je bijvoorbeeld nooit te bloot gekleed gaan. Een te laag uitgesneden rok of blouse kan simpelweg niet. Zelfs niet als het van een groot fashionmerk is. Daarnaast moet je ook niet te veel sieraden en accessoires dragen. Zo zie je maar dat er stiekem een hoop bij komt kijken wanneer je als zakenvrouw netjes en professioneel voor de dag wil komen.

Author Vrouwinzaken