Zakenvrouwen hebben veel ballen hoog te houden

Ondernemen 0 comments

Als zakenvrouw heb je het nog steeds minder makkelijk dan een man in zaken. Je hebt als vrouw gewoon met meer factoren te maken dan alleen je werk. Vanuit de traditie kan een man zich nog steeds vooral op zijn werk focussen terwijl de vrouw des huizes thuis de boel aan de gang houdt. Maar als je zakenvrouw bent, moet je de taken thuis er toch (vaak) nog bij doen. Het is daarom fijn als je hier en daar wat hulp krijgt. Bij het regelen van een vergaderlocatie bijvoorbeeld of bij het notuleren van een vergadering. Als vrouw in zaken moet je regelmatig delegeren.

Zaken doen kan veel voldoening geven

Het halen van bepaalde doelen geeft veel voldoening. Zeker wanneer je er hard voor hebt moeten werken. Je kunt dan extra tevreden zijn over jezelf en over je werkzaamheden. Of dat nu gaat om het binnenhalen van een grote order of het “ombuigen” van een boze klant naar een tevreden klant. Er gaat veel energie zitten in zaken doen. Je merkt dat vooral als je op weg naar huis nóg met die ene klant of die ene presentatie bezig bent. Probeer dus een balans te vinden tussen zaken en privé.

Zorg voor ontspanning naast je werk

Zeker wanneer je een baan hebt met veel verantwoordelijkheid, is het belangrijk om daar af en toe even niet aan te denken. Het is dan bijvoorbeeld verstandig om een aantal keren per week lekker te gaan sporten. Je kunt dan je zinnen even verzetten en even aan helemaal niets denken. Of je plant met enige regelmaat een dagje sauna met een vriendin. Aan de andere kant kan je werk ook juist voor ontspanning zorgen. Bijvoorbeeld de rust die je voelt als een door jou georganiseerd evenement super goed loopt. Of wanneer je de jaarlijkse bonus krijgt bijgeschreven op je rekening.

Geld is niet het meest belangrijk

Natuurlijk is geld wel belangrijk. Degene die zegt dat geld niet gelukkig maakt, liegt. Maar het is niet het allerbelangrijkste in je leven. Meer geld moet dus nooit een drijfveer zijn om een functie aan te nemen die niet bij je past. Want geloof mij, daar ga je aan onderdoor. Het is heel belangrijk dat je gelukkig bent in je werk. Dat geld is dan (tot op zekere hoogte) maar bijzaak. Zolang je goed kunt rondkomen en af en toe wat extra’s kunt doen, ben je al hartstikke goed bezig.

Author Vrouwinzaken