Vergaderlocatie voor the woman in business

Als vrouwelijke ondernemer is het niet altijd makkelijk jezelf goed te positioneren in de af en toe wat harde ondernemerswereld. Je moet vechten voor je plaats, en daar komt heel wat bij kijken. Om een vergadering te plannen om het een en ander hierover te bespreken, is er een vergaderlocatie nodig. Maar waar vind je dat, en wat is passend voor de medewerkers? Dit is hoe ik het heb aangepakt.

Vergaderlocatie met wensen

De vergadering gaat over vrouwen in het ondernemerschap. Hiervoor had ik een aantal sheets in een PowerPointpresentatie voorbereid. Het was dus belangrijk dat de vergaderlocatie een beamer had, zodat ik het aan mijn medewerkers kon laten zien. Maar ook een laptopaansluiting, en de standaardzaken als voldoende tafels en stoelen. Nu hebben veel locaties dat wel, maar ik zocht ook nog iets anders voor mijn speciale vergaderlocatie.

Iets speciaals met de vergadering

Een vergadering wordt heel vaak gezien als iets saais. Ik heb ook bij genoeg werkgevers gewerkt (voor ik zelf begon met ondernemen) en genoeg bijeenkomsten gehad waarbij ik moeite had met luisteren, mijn aandacht erbij te houden of mijn ogen niet dicht te laten vallen. Ik wilde niet dat mijn medewerkers opzagen tegen de vergadering, dus zocht ik iets extra’s in de vergaderlocatie. Het was bedoeld om een inspirerende middag te worden vol creatieve ideeën, inspiratie, motivatie en energie.

Vergaderlocatie met energie

Een vergaderlocatie met energie, dus. Welke extra eisen zitten daaraan vast? Het moest licht en open zijn, planten hebben en de tafelindeling moest niet standaard in een kring. Uiteindelijk ben ik bij een vergaderlocatie terecht gekomen waarbij we de vrijheid hadden van alles te verplaatsen. De ruimte had een goede vibe, dus ik ging ervoor.

Mijn manier van ondernemen is erg mensgericht. Ik wil dat mijn medewerkers zich op hun gemak voelen, en een open en transparante communicatie kweken waardoor iedereen altijd het gevoel heeft iets te kunnen bespreken. Korte lijnen, geen hiërarchie. Dat is tevens wat ik tijdens de vergadering duidelijk wilde maken. We hadden het daarnaast over vrouwelijk ondernemerschap, waarna een inspirerende brainstormsessie volgde.

De energie spatte er vanaf, mede dankzij de perfecte vergaderlocatie. Soms moet je even uit je comfort zone treden en letterlijk naar een andere locatie gaan om op verfrissende ideeën te komen. Mijn tip: ga naar een vergaderlocatie die goed voelt. Ga er langs voor je ‘m boekt. Neem er de tijd en rust voor, en ga niet vergaderen ‘omdat het moet’. Bereid je voor, en inspireer jezelf en anderen!

Author Vrouwinzaken